Sconessnibbar

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 50 minuter

Scones är alltid gott.

Ingredienser

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g (1 burk) kesella eller keso
  • 4 dl filmjölk
  • Utbakning: 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller matberedare. Tillsätt kesella eller keso och filmjölk. Arbeta ihop alltsammans till en lagom fast deg. 2. Ta upp degen på en mjölnad arbetsbänk. Knåda snabbt in vetemjölet. Forma degen till en rulle. 3. Skär den i trekantiga ”snibbar”. Lägg dem på en smord plåt eller på bakplåtspapper. 4. Grädda snibbarna mitt i ugnen i 200°, cirka 15 min. I varmluftsugn i 175°, 18-20 min. Låt dem svalna under bakduk på galler. 5. Sconessnibbarna kan frysas. Värm dem efter tining några min i 175° eller på full effekt 1-1,5 min i mikrovågsugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben