Seglarbulle

Serverar: 25 portioner

Klassiker från Sandhamsbageriet

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk mald kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 150 g russin, som blötlägges dagen innan och får rinna av
  • 10-12 dl vetenjöl
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Blötlägg russinen
    2. Dag 2: Låt russinen rinna av Smält smöret och blanda med mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i blandningen och tillsätt socker, ägg, kardemumma och salt. Blanda i russin och vetemjöl och arbeta väl. Låt jäsa 30 min.
    3. Forma till bullar och pensla med vatten. Tryck ner varje bulle i pärlsocker, lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30 min.
    4. Grädda i 250 grader 8-10 min

    Kommentarer (1)

    clerik2 2 juli 2012

    En god klassiker - avnjutes bäst på bryggan vid Harö Livs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben