Seitanspjäll

Serverar: 2 portioner

I barbequesås

Ingredienser

  • 2.5 dl rent glutenmjöl (vetegluten)
  • 1 msk jästflingor (bjäst)
  • 2,5 dl varmt vatten
  • 2,5 dl barbequesås
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser med vattnet och rör snabbt med en gaffel. Knåda degen och kavla ut den så tunt som du kan (ca 1-2 cm.). Skär sedan ut tunna stava ca 2 cm. breda och 10 cm. höga. Lägg upp stavarna på bakplåtspapper och låt dem grillas lätt i ugnen på 175 grader i ca. 15 minuter. Spjällen kommer puffa upp. Ta ut plåten och punktera dem med en gaffel. Häll över barbequesåsen och vänd spjällen. Låt dem grillas i ugnen i ca 15 minuter. Ät varma med händerna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben