Sejbullar

Serverar: 4 portioner

Små goda fiskbullar som serveras med gräslök- och ansjovissås och potatis.

Ingredienser

  • 400 g fiskfärs av sej
  • 1 medelstor lök
  • Smör till stekning
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Gräslök- och ansjovissås
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 75 g smör
  • 1 msk ansjovisspad
  • 3-4 grovhackade ansjovisar
  • 3 msk finhackad gräslök
  • Citronsaft efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis eller mos
  • Instruktioner

    1. Sejbullar: Hacka löken fint och fräs i lite smör. Blanda ägg, ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå och svälla ett tag. Blanda alla ingredienser och forma till små köttbullar, stek på medelstark värme.
    2. Värm smör, grädde, créme fraiche smaksatt med ansjovisspad, citronsaft, salt och peppar i en kastrull. Mixa med stavmixer. Strö över den finhackade gräslöken.
    3. Servera bullarna och såsen med kokt eller mosad potatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben