Små goda fiskbullar som serveras med gräslök- och ansjovissås och potatis.
Ingredienser
400 g fiskfärs av sej
1 medelstor lök
Smör till stekning
1 ägg
1 dl ströbröd
½ dl mjölk
½ dl grädde
Salt
Gräslök- och ansjovissås
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
75 g smör
1 msk ansjovisspad
3-4 grovhackade ansjovisar
3 msk finhackad gräslök
Citronsaft efter smak
Salt
Peppar
Tillbehör
Kokt potatis eller mos
Instruktioner
- Sejbullar:
Hacka löken fint och fräs i lite smör.
Blanda ägg, ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå och svälla ett tag.
Blanda alla ingredienser och forma till små köttbullar, stek på medelstark värme.
- Värm smör, grädde, créme fraiche smaksatt med ansjovisspad, citronsaft, salt och peppar i en kastrull.
Mixa med stavmixer. Strö över den finhackade gräslöken.
- Servera bullarna och såsen med kokt eller mosad potatis.
Kommentarer (0)