Serverar: 50-60 portioner
Detta är en underbart god kaka, som nästan smälter i munnen, men använd smör, för med margarin är den inte lika god.
Ingredienser
200 g smör
120 g socker (knappt 1½ dl)
60 g potatismjöl (3/4 dl)
Ca 200 g vetemjöl (3½ dl)
1 tsk bakpulver
1 dl russin
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Blanda potatismjölet med vetemjöl, bakpulver och russin. Arbeta ihop degen, men var lite försiktig med vetemjölet.
- Gör helst en provkaka och grädda den innan du formar degen till rullar som får stå kallt i några timmar.
- Ta fram degen och låt den få rumstemperatur. Skär rullen i 4 mm tjocka skivor, rulla till en boll, lägg den i handflatan och tryck till, så den blir lite platt. Lägg dem på smorda plåtar eller plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme, 7-10 minuter.
- (Man kan skippa att ställa in degen i kylskåpet)
Kommentarer (0)