Selmabröd

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 35 minuter

Detta är en underbart god kaka, som nästan smälter i munnen, men använd smör, för med margarin är den inte lika god.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 120 g socker (knappt 1½ dl)
  • 60 g potatismjöl (3/4 dl)
  • Ca 200 g vetemjöl (3½ dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Blanda potatismjölet med vetemjöl, bakpulver och russin. Arbeta ihop degen, men var lite försiktig med vetemjölet.
    2. Gör helst en provkaka och grädda den innan du formar degen till rullar som får stå kallt i några timmar.
    3. Ta fram degen och låt den få rumstemperatur. Skär rullen i 4 mm tjocka skivor, rulla till en boll, lägg den i handflatan och tryck till, så den blir lite platt. Lägg dem på smorda plåtar eller plåtar klädda med bakplåtspapper.
    4. Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme, 7-10 minuter.
    5. (Man kan skippa att ställa in degen i kylskåpet)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben