Senapsgratinerad kassler

Serverar: 4 portioner

Den enkla paneringen passar utmärkt till det lättsaltade och lättrökta köttet. Senapen ger sting och rödvinssåsen ger en ännu mustigare smak.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 4 msk senap
  • 1 - 2 msk farinsocker
  • 4 msk ströbröd
  • Sås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong från tärning
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred på senap.
    2. Blanda farinsocker och strösocker, strö det över kasslern.
    3. Gratinera kasslern i 250 grader cirka 10 minuter.
    4. Gör under tiden såsen. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Låt såsen sjuda på svag värme 3-5 minuter. Servera den till kasskern med ris eller pressad potatis samt kokt broccoli.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben