Septemberkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

En saftig och god äppelkaka med mannagryn.

Ingredienser

  • 150 gram smör el margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mannagryn
  • 2 1/2 dl. vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3-4 äpplen
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker. Tillsätt äggen.
    2. Blanda mjöl, mannagryn och bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Smörj och bröa en form. Häll ner smeten i formen och platta ut. Stick ner äppelklyftor så tätt det går i ett fint mönster.
    4. Grädda kakan i 200 grader i 25 - 30 min. eller tills den fått fin färg.
    5. När kakan svalnat kan du om du vill sikta florsocker över.
    6. Servera gärna med vaniljsås.

    Kommentarer (4)

    moniq72 8 september 2009

    Har nyss avnjutit denna goda kaka. Vi enades om 4:a stjärnor! Den var bara 20min i ugnen. Använd bilden om du vill...

    bakmimmi 3 november 2009

    En verkligt god äppelkaka! Lätt att göra och den får en härligt knaprig kant. Jag älskar den!!! Hälsar Ann-Marie i Frövi

    Marre73 12 juni 2010

    Detta är den klart godaste äppelkaka jag någonsin ätit! Perfekt med gammeldags vaniljglass till!Tack för receptet det är underbart!!!

    Marre73 14 juni 2010

    Gjorde denna med rabarber idag,kanon det med!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben