En saftig och god äppelkaka med mannagryn.
Ingredienser
150 gram smör el margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mannagryn
2 1/2 dl. vetemjöl
1 tsk bakpulver
3-4 äpplen
Instruktioner
- Rör smör och socker. Tillsätt äggen.
- Blanda mjöl, mannagryn och bakpulver och rör ner i smeten.
- Smörj och bröa en form. Häll ner smeten i formen och platta ut. Stick ner äppelklyftor så tätt det går i ett fint mönster.
- Grädda kakan i 200 grader i 25 - 30 min. eller tills den fått fin färg.
- När kakan svalnat kan du om du vill sikta florsocker över.
- Servera gärna med vaniljsås.
Kommentarer (4)
Har nyss avnjutit denna goda kaka. Vi enades om 4:a stjärnor! Den var bara 20min i ugnen. Använd bilden om du vill...
En verkligt god äppelkaka! Lätt att göra och den får en härligt knaprig kant. Jag älskar den!!! Hälsar Ann-Marie i Frövi
Detta är den klart godaste äppelkaka jag någonsin ätit! Perfekt med gammeldags vaniljglass till!Tack för receptet det är underbart!!!
Gjorde denna med rabarber idag,kanon det med!!!!