Sesamäppelkaka

Serverar: 8 portioner

En ny underbar smak på en äpplekaka!

Ingredienser

  • Ca 650 g stora smakrika äpplen
  • Saften av 1/2 citron
  • 2 tsk strösocker
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 100 g smör
  • 3 1/3 dl (200 g) vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • Servering
  • Glass eller grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Ställ in en pajform eller annan ugnsform med 1 msk smör, smöra formen när fettet smält.
    3. Skala, ta ur och tunnskiva äpplena. Lägg skivorna i formen, droppa på citron och strössla med socker och sesamfrön. Ställ i ugnen 15 minuter.
    4. Smält 100 g smör, rör i mjöl och salt. Lägg den varma degen på ett stort stycke plastfolie och platta till degen så att den passar till ugnsformen.
    5. Ta äpplena ur ugnen, rör om och lägg degen över (utan plast!). Grädda ytterligare cirka 20 minuter, tills deglocket fått lite färg.
    6. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben