Sesambräck

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Här ska ni få ett enkelt recept att imponera på era gäster med. Det är lika gott till valfri glassdessert som till fromage, chokladpudding o s v.

Ingredienser

  • 450 g socker
  • 8 msk vatten
  • 200 g sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Rör ner sesamfröna när sockret har blivit gyllenbrunt. Rör om tills det har blivit mörkbrunt, men inte bränt.
    2. Häll ut smeten på aluminiumfolie. Låt det ligga och svalna och bryt sedan i lagom stora bitar.
    3. Vill man ha raka bitar, skär med kniven i smeten innan den har stelnat.

    Liknande recept

    30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben