Sesampäron

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Detta är en superb avslutning på en verklig god middag

Ingredienser

  • 3 päron (t.ex. anjou)
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk råsocker
  • 1 ½ msk flytande honung
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 paket vaniljglass (½ liter)
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur päron. Skär dem i ½ cm breda skivor. Smält smör i en stekpanna och tillsätt råsocker och honung. Vispa ihop allt och låt vätskan koka upp. Lägg ner päronskivorna i stekpannan och stek dem på hög värme i 5 minuter. Strö över 2 msk sesamfrön. Vänd päronskivorna med en stekspade eller pincett. Strö över 1 msk sesamfrön på denna sida och stek i ytterligare 1 minut. Servera päronen med en klick vaniljglass.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben