Sesamwok

sååå god wok! De rostade sesamfröna sätter jättegod smak.

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka i bit
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk neutral olja, t ex solrosolja
  • ½ tsk salt
  • ½ dl soja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk brun farin
  • 1 msk vinäger
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk sesamolja
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölja och strimla purjolöken. Skala morötterna och gör smala remsor, med hjälp av skalaren.
    2. Rosta sesamfröna i en torr, het wokpanna tills dem fått fin färg. Ta upp på ett fat. Woka skinka och grönsaker i oljan under omrörning ca 5 minuter. Krydda med salt. Blanda sojan med vatten, farin, vinäger, sambal oelek och sesamolja. Häll blandningen i woken och låt puttra några minuter. Strö sesamfröna över woken och servera med jasminris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben