Sharonmousse

Serverar: 4 portioner

Läckert gott

Ingredienser

  • 4 sharonfrukter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk strösocker
  • Saft av 0,5 citron
  • 2 gelatinblad
  • Garnering
  • 1 sharonfrukt
  • Mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Skala frukten med en liten kniv. Mosa fruktköttet fint, gärna i matberedare. Vispa grädden tjock och blanda med sharonmos, socker och citronsaft.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp bladen och smält dem på svag värme. Droppa ner gelatinet i sharonmoset under omrörning. Ställ kallt.
    3. Skeda upp moussen, garnera med sharon i tunna klyftor och riven mörk choklad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben