Sienakakor

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 30 minuter

Siena är en liten stad i Italien som är berömd för sina mandelkakor. Detta är en mycket god variant av dessa. De ätes ihop med en stark kopp kaffe. Mycket lättätna små rackare..

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g florsocker (ca 31/2 dl)
  • 2 äggvitor
  • 65 g rivet skal av en apelsin eller citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och mal mandeln. Blanda mandeln med florsockret och apelsinskalet.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner försiktigt i blandningen.
    3. Låt blandningen stå i ca 10 min.
    4. Klicka ut kakorna på en smord plåt.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Låt svalna.
    6. Nu kan kakorna frysas. Vid serveringen garneras de med siktat florsocker

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben