Sillabakelse

Serverar: 4 portioner

Denna goda sillabakelse kan också göras som en liten smörgåstårta. Dubbla receptet och sätt ihop brödskivorna i stället, 4 skivor per ”våning”.

Ingredienser

  • 6 skivor Pågen Kavring
  • 3 kokta kalla potatisar
  • 3 matjessillfiléer
  • 50g västerbottenost eller annan lagrad ost
  • 2 gröna äpplen
  • 1 rödlök
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 3 dl Kesella
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Matjessill
  • Lite gräslök
  • Instruktioner

    1. Tärna potatisarna i ½ cm stora kuber.
    2. Skär matjessillfiléerna i små tärningar.
    3. Riv osten, skala och tärna äpplena, och finhacka rödlök och gräslök.
    4. Blanda alltsammans med Kesella, pepparrot och socker till en röra. Smaka av med salt och peppar.
    5. Varva brödskivorna med fyllning i tre lager och bred fyllning på toppen.
    6. Dela bakelserna i rektanglar och garnera med ett par bitar matjessill och gräslök.
    7. Denna goda sillabakelse kan också göras som en liten smörgåstårta. Dubbla receptet och sätt ihop brödskivorna i stället, 4 skivor per ”våning”.

    Kommentarer (2)

    lunkentus 14 september 2010

    Äntligen en maträtt utan denna eviga creme fraiche.

    Liindis 20 september 2011

    Hej du! Tack för det underbara receptet! Mvh Linda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben