Sillaröra

Serverar: 10 portioner

God sillaröra till jul- och påskbordet. God även som förrätt på en skiva grovt bröd. Serveras med kall öl och gärna "en lille en".

Ingredienser

  • 1 burk matjesill
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 3 hårdkokta finhackade ägg
  • 1 äggula (rå)
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl olja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 burk röd stenbitsrom ( 50 g)
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    Skär sillen i mindre bitar. Blanda äggula och senap i oljan under omrörning. Blanda i resten, spara lite hårdkokta ägg och purjolök till garnering. Låt gärna stå kallt en stund innan servering. Att ha till; kokt potatis, grovt bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben