Sillisutta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Är en enkel och jättegod rätt, jag lovar. Serveras med valfritt tillbehör.

Ingredienser

  • 500 g nöt-eller blandfärs
  • 1 burk matjessill med spad, 200 g
  • 2 dl grädde
  • Lite ströbröd
  • Instruktioner

    1. Stek färsen tills den blivit "gryning", peppra. OBS! Salta inte, sältan finns i sillen.
    2. Skär matjessillen i mindre bitar. Tillsätt dem i färsen, häll i grädden och spadet från matjessillen. Låt alltsamman puttra på svag värme så att sillen smälter in i färsen.
    3. Strö över lite ströbröd som får koka in tills rätten får lagom konsistens.

    Kommentarer (1)

    Maj-Britt Hammargren 26 september 2020

    Allan Schulman berättad en gång i radion, att hemma hos honom (förmodligen i Finand) kallades en snarlik rätt sillrådigågga. Vet ej ifall de välbekanta sönerna känner till den. Min sillisutta är enligt min familj godare än Mannerheims Vorschmack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben