Är en enkel och jättegod rätt, jag lovar.
Serveras med valfritt tillbehör.
Ingredienser
500 g nöt-eller blandfärs
1 burk matjessill med spad, 200 g
2 dl grädde
Lite ströbröd
Instruktioner
- Stek färsen tills den blivit "gryning", peppra.
OBS! Salta inte, sältan finns i sillen.
- Skär matjessillen i mindre bitar. Tillsätt dem i färsen, häll i grädden och spadet från matjessillen.
Låt alltsamman puttra på svag värme så att sillen smälter in i färsen.
- Strö över lite ströbröd som får koka in tills rätten får lagom konsistens.
Kommentarer (1)
Allan Schulman berättad en gång i radion, att hemma hos honom (förmodligen i Finand) kallades en snarlik rätt sillrådigågga. Vet ej ifall de välbekanta sönerna känner till den. Min sillisutta är enligt min familj godare än Mannerheims Vorschmack.