Sillpannacotta

Serverar: 8 portioner

En lättlagad variant av matjessilltårta med inlagd sill som serveras i portionsskålar. Tillaga dagen innan så att smakerna hinner gifta sig.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1 ask 5-minuterssill, 420 g
  • 2½ dl mellangrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk senap
  • ½ dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • Garnering
  • 8 rädisor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter. Låt sillen rinna av och grovhacka den.
    2. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
    3. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
    4. Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas à 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.
    5. Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.

    Kommentarer (2)

    Vixilia 26 juni 2010

    Hejsan, den här rätten bjöds jag på igår gjord på Matjessill och utan senap,hur gott och fräscht som helst till färsk potatis. Mums! Men jag skall pröva din variant i sommar. Tack!

    carnis 2 juni 2012

    Det här är bara hur gott som helst

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben