En lättlagad variant av matjessilltårta med inlagd sill som serveras i portionsskålar. Tillaga dagen innan så att smakerna hinner gifta sig.
Ingredienser
3 gelatinblad
1 ask 5-minuterssill, 420 g
2½ dl mellangrädde
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk senap
½ dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
3 dl gräddfil
Garnering
8 rädisor
Instruktioner
- Lägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter. Låt sillen rinna av och grovhacka den.
- Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
- Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
- Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas à 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.
- Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.
Kommentarer (2)
Hejsan, den här rätten bjöds jag på igår gjord på Matjessill och utan senap,hur gott och fräscht som helst till färsk potatis. Mums! Men jag skall pröva din variant i sommar. Tack!
Det här är bara hur gott som helst