Silverkaka

Serverar: 10 portioner

en mjuk kaka

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 1 dl mjölk
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Smaksätt med vaniljsocker.
    2. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd dem ner i smeten sist.
    3. Häll smeten i formen. Grädda i nedersta falsen ugnen i ca 50 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 11 mars 2009

    Tack för ett gott recept på mjukkaka när man har äggvita över. Var helt perfekt att hitta. Smaken var ju inte helt fel heller..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben