Singaporenudlar

Serverar: 4-6 portioner

Singaporenudlar är en smaskig, härlig klassiker som gör dig mätt och glad. En rätt som har det mesta!

Ingredienser

  • 225 g fina risnudlar
  • 1 msk jordnötter, gärna osaltade
  • 150 g fläskfärs eller nötfärs
  • Olivolja
  • 1 rågad tsk curry
  • 1 tsk kinesisk femkrydda (hittar du inte kryddan så ser längst ner i detta recept hur du gör din egen)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 150 g strimlad kyckling
  • 4 färska champinjoner
  • ½ litet vitkålshuvud
  • 200 g ärter
  • 150 g skalade räkor
  • 2 stora ägg
  • Soja med låg salthalt
  • 1 pressad lime
  • 1-2 finstrimlade röd chili
  • 4 strimlade salladslökar
  • Kinesisk femkrydda
  • Mortla 1 del kanel, 1 del stjärnanis, 1 del sichuanpeppar, 1 del fänkålsfrön och ½ del kryddnejlika till ett pulver
  • Instruktioner

    1. Lägg nudlarna i en skål och täck med kokande vatten. Låt dra i 5 minuter eller tills de är mjuka. Låt de sedan rinna av.
    2. Krossa jordnötterna i en mortel och rosta dem i en stor stekpanna eller woka dem på medelvärme tills de är gyllenbruna. Stjälp ur dem och ställ åt sidan och sätt tillbaka pannan på spisen.
    3. Lägg fläskfärsen i pannan med en skvätt olja, curry och femkrydda. Rör om och fräs 5 minuter eller tills det är lätt gyllenbrunt. Skala under tiden vitlök och ingefära och riv dem. Skiva kyckling, svamp och vitkål.
    4. Rör snabbt ner vitlök, ingefära och kyckling i pannan. Vänta en liten stund och gör likadant med svampen, vitkålen och ärterna. Blanda och stek 4 minuter. Tillsätt sedan räkorna.
    5. Skjut alltihop till ena sidan av pannan och knäck äggen på den lediga ytan- rör om så att det blir en äggröra. Vänd ner nudlar och blanda allt i några minuter. Smaka av med sojasås och limejuice.
    6. Stjälp upp på tallrikar och ät meddetsamma!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben