Sirapskavring

Blir 2 bröd. Bröden får en mer mogen smak när kryddorna och rågen fått vila ett dygn. Kavringen går utmärkt att frysa in. Tänk på att brödet tar 2 dagar att göra.

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst (ca 12 g)
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk hel kummin
  • 1 msk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mörk sirap
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 liter fint rågmjöl (550 g)
  • ca 9 dl vetemjöl (540 g)
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Rör ut jästen i vattnet. Stöt anis, fänkål och kummin i en mortel. Rör ner det i degvätskan samt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Baka ut degen till 2 limpor och lägg dem i smorda 1 1/2-liters bakformar. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
    2. Dag 2: Ta ut brödet ur kylen och låt stå 4 timmar i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 1 timme. Stjälp upp bröden och låt kallna på galler under bakduk.

    Kommentarer (1)

    herrhellman 12 december 2012

    Inte riktigt vad jag skulle kalla kavring, är dock ingen expert... Själva brödet är fantastiskt gott så det får högsta betyg ändå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben