Sirapspinnar

Lättbakade, goda sirapspinnar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 16 cl socker
  • 2 msk sirap
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 krm äkta ekologisk vaniljpulver
  • Instruktioner

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke och lägg smöret ovanpå, vänta en timme så det blir rumsvarmt. Tillsätt sirapen och arbeta sedan snabbt ihop till en deg. Dela degen i 3 bitar. Rulla ut till längder, fingertjocka. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper på. Platta till längderna lite grann med fingrarna. Grädda mitt i ugnen, 175ºC, 15 min. Skär längderna i sneda bitar, 2-3 cm breda, så fort de tagits ut ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben