Sirapsvåfflor

Serverar: 12 portioner

Holländska våfflor

Ingredienser

  • 300 g råsocker
  • 450 g smör
  • 3 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 600 g mjöl
  • Kanel
  • Salt
  • 600 g råsocker
  • 300 g smör
  • Instruktioner

    1. Blanda sockret med äggen, mjölken, mjölet, kanel och salt med smöret skurna i bitar.
    2. Forma degen till 12 små bollar. Värm våffeljärnet. Tryck en degboll i våffelgärnet och grädda i 30 sekunder.
    3. Till sirapen, smält 300 g smör och blanda i 600 g råsocker. Låt de smälta samman till en sirap. Dela våfflan på mitten och bred sirapsblandningen mellan. Ät och njut!

    Kommentarer (3)

    fanny___ 16 maj 2009

    Det här receptet är som att komma hem till utrecht. De är godast om de är varma värm dem inte i mikron för då går det dåligt värm dem på en kaffekopp :)

    tibu 19 augusti 2010

    tyvärr... blev inte helt lyckad detta försök. när jag gräddade 30 sekunder då var våfflan fortfarande ganska rå, dvs fast på järnet .p försökte o vänta lite längre, mellan 1-2 minuter men det hjälpte inte heller :/ så det hela slutade med att istället för våfflor så hade jag massa småbitar och smulor överallt :)

    maed85 13 augusti 2011

    Har nyss vart i Amsterdam och blev kär i detta bakverk. Provade ditt recept hemma och tyckte det blev bra. Men vad använder du för järn? Använder du ett vanligt våffeljärn?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben