Sjömansfalu

Serverar: 4 portioner

God, lätt och barnvänlig rätt.

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 4 mindre morötter
  • 8 potatisar
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk senap, typ slotts
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 purjolök
  • persilja
  • Instruktioner

    Skala och skiva morötterna och potatisen. Koka upp vatten, smulad buljongtärning, senap och svartpeppar. Lägg i morötter och potatis. Koka under lock i ca 10 minuter. Späd med lite vatten i taget om det känns att det behövs. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Lägg purjolöken i grytan och rör om. Skär korven i skivor, dela varje skiva i fyra delar. Lägg korven överst i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Strö över rikligt med klippt persilja.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben