Sjömansspis på indiavis

Serverar: 4 portioner

En jätte god kötträtt

Ingredienser

  • 600 gr bogfläsk ( i ventimetertjocka skivor)
  • 750 gr potatis (ca 8 st )
  • 300 gr purjolök ( ca 3 st )
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 krm svartpeppar , stött
  • 2 små ingefäror (syltade , finhackade)
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl apelsinjuice (djupfryst , utspädd)
  • 2 msk soja
  • 1 ½ msk senap
  • 1 msk konjak
  • 1 buljongtärning ( poule au pot )
  • Garnering
  • 1 apelsin i skivor
  • Persilja (finklippt)
  • Instruktioner

    1. Dela köttskivorna i 2-3 bitar som till sjömansbiff. Bryn dem väl i lite fett i het stekpanna. Skala potatisen och skär den i ½ centimeter tjocka skivor. Ansa och skölj purjolöken och skär den i 2 cm långa bitar. Varva potatisen, purjolöken och kött i en gryta. Strö citronpeppar, svartpeppar och ingefära mellan varven. Blanda apelsinjuicen, soja, senap, konjak och buljongtärningen som du löst upp i ½ dl varmt vatten och häll det över ingredienserna i grytan. Låt alltsammans koka sakta under lock på svag värme ca 30 min tills köttet är mört och potatisen mjuk. Späd ev grytan med ytterligare vätska om det ser lite ut under kokningen. Garnera precis före serveringen med apelsinskivor och hackad persilja.
    2. Smaklig måltid

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben