Sjörövarfisk

Serverar: 4 portioner

Lekande lätt fiskrätt! Det går förstås lika bra med färsk fisk.

Ingredienser

  • 1 kg fryst fiskfilé
  • 2 tsk salt
  • 5 dl Kelda sås lovely lemon
  • 3 dl Arla köket riven ost, gratäng
  • Potatismos
  • 2 1/2 kg potatis, av mjölig sort
  • 5 dl varm mjölk
  • 3 msk smör-& rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skiva potatisen till moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner mjölk, lite i taget, smör-&rapsolja, salt och peppar. Rör moset luftigt med en gaffel eller elvisp.
    3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda den med salt. Klicka moset runt fisken. Häll såsen över fisken. Strö över osten.
    4. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben