Sjörövarkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Klar favorit bland barnen

Ingredienser

  • Kakan: (kan lagas dubbel för att få extra høyd på skeppet)
  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 250 g smält smör
  • 3 tsk bakpulver
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2,5 dl mjölk
  • Sjörövarkräm: (kan lagas dubbel för att "klistra" ihop delarna)
  • 250 g mjukt smör
  • 125 g florsocker
  • 1 äggula
  • 5-6 msk kakao
  • Pynt
  • Diverse godisbitar
  • Färgad gelé till vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Ha i smält smör/margarin. Tillsätt de torra ingredienserna växelvis med mjölken.
    2. Ha bakpapper i en långpanna (man kan ta dubbla smeten för att få en hög och fin skuta). Häll i smeten. Baka mitt i ungen på 180 grader i 20-30 minuter.
    3. Låt kakan kallna. Blanda smör och florsocker till krämen vitt, ha i en äggula och kakao. Röres till en smidig chokladkräm.
    4. Laga gelé och blanda i hushållningsfärg.
    5. Dela kakan i tre lika stora delar (från långsida till långsida. Två längder sparas til skeppets hela längd i två lager. Fronten spetsas med kniv. Den sista ländgen delas så att man har en trekant att lägga i fronten och en fyrkant til bakdelen.
    6. Finskär kakan så att den får en båtform. Ha kräm mellan alla lag för att limma ihop dom. Täck kakan med kräm och pynta med godis och choklad.
    7. Trä seglen, som är lagade av papper, på grillpinnar. och stick ner i kakan.

    Kommentarer (5)

    nannes 5 januari 2009

    Vilken fin kaka du gjort:), man blir ju sugen att prova fast barnen är i tonåren.

    annica_johansson 12 juli 2009

    Hej Gud vilket läckert bakverk. Jag sparade receptet men det ser väldigt avancerat ut. Snyggt Ha en bra dag Mvh Annica

    annelieberggren 1 augusti 2009

    5:a för ett så bra arbete på en kanon fin tårta. Jätte fin..

    daniely 9 februari 2010

    Den där såg riktigt cool ut måste jag säga :)

    LinaMikaelsson 28 april 2010

    min kära bror bakade denna tårta. riktigt fin.. Inte bara det den smakade otroligt gott... Väldigt mastig men super god.. den får helt klart en 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben