Sju-timmarslimpa

Serverar: 50 portioner

Tid: 7 timmar

40 -år gammalt recept 4 timmar i kylskåp 2 timmar i formar i rumstemperatur 1 timme i ugn

Ingredienser

  • 1 liter kallt vatten
  • 1 hg jäst
  • 4 stycken ägg
  • 500 gram farinsocker
  • 1 tsk salt
  • ca 1 tsk av varje av anis, fänkål eller brödkryddor
  • 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    1. Blanda väl alla ingredienserna i assistenten. Ställ in hela bunken i kylen i 4 timmar.
    2. Fördela degen i 4 formar eller lägg bakpapper emellan bröden i en långpanna.
    3. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar i rumstemperatur.
    4. Grädda i 175 grader 1 timme
    5. Underbart goda och lätta att göra. Lycka till

    Kommentarer (1)

    gds877 10 augusti 2010

    Ska pröva baka en dag då jag har tid över.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben