Världens godaste kaka, och då menar jag verkligen världens godaste. Ett måste för de som älskar choklad.
Ingredienser
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl kokhett vatten
Glasyr
125 g smör el. margarin
½ dl socker
3 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet under varsam omrörning.
Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen.
Grädda den i ca 40 min.
- Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 min.
ör sju hål i den varma kakan, varje hål ca 2 cm i diameter. Häll över den varma kolaglasyren.
Ställ kakan kallt så att den kallnar och glasyren stelnar.
Servera gärna lättvispad grädde till kakan.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Håller med, den är verkligen smarrig. Alla jag bjudit den på bara måste ha receptet. Tack Clara o Amandis. Annica.