Sjuhålskaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Världens godaste kaka, och då menar jag verkligen världens godaste. Ett måste för de som älskar choklad.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl kokhett vatten
  • Glasyr
  • 125 g smör el. margarin
  • ½ dl socker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet under varsam omrörning. Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda den i ca 40 min.
    2. Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 min. ör sju hål i den varma kakan, varje hål ca 2 cm i diameter. Häll över den varma kolaglasyren. Ställ kakan kallt så att den kallnar och glasyren stelnar. Servera gärna lättvispad grädde till kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annicapet 9 maj 2008

    Håller med, den är verkligen smarrig. Alla jag bjudit den på bara måste ha receptet. Tack Clara o Amandis. Annica.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben