Skärgårdsskorpor

Jättegoda skorpor!

Ingredienser

  • 1 dl vetekross
  • 1 ½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • 125 g margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl kruskakli
  • Ca 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Koka vetekrosset i vattnet tills det är mjukt. Smula jästen i en bunke och smält margarinet och tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Rör ut spadet i jästen och tillsätt salt, sirap, kruskakli och vetemjöl tills det släpper bunken. Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 1 timme. Kavla eller platta ut degen i en långpanna 30-40 cm och skär fyrkantiga bitar med en oljad kniv eller degskrapa. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna bryt sedan isär bullarna. Klyv dom mitt itu så de blir över och under skorpor. lägg dom på en plåt och rosta dom i ugnen i ca 125 grader i 10 minuter eller till fin färg. Torka dom sedan i 50 grader med ugnsluckan på glänt över natten eller i ca 6-7 timmar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben