Skagenlax

Serverar: 4 portioner

God samtidigt ej så fet väl värd att prova.

Ingredienser

  • 600 gr benfri laxfilé
  • Fyllning
  • 150 g skalade räkor
  • ½ dl fraiche 8%
  • ½ dl fettfri majonäs
  • ½-1 dl hackad dill
  • ½ krm cayennepeppar
  • Dillsky
  • ½ dl fraiche 8 %
  • 1 ½ dl ädelvisp 20 %
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½-1 dl hackad dill
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225gr Grovhacka räkorna dela laxfilén i 4 bitar Gör ett djupt ner mot skinnet på varje filé ( ej igenom) Blanda ihop fyllningen och fördela den i varje skåra Lägg fisken i en smord form Baka 8-10 min Blanda ihop ingredienserna till dillskyn i en kastrull och låt den koka upp, smaka av med några droppar citronsaft Servera med färsk potatis och en god sallad.

    Kommentarer (2)

    Monika46 8 november 2008

    Jättegott! 5 poäng / Kommer jag att göra fler gånger... Kram Monika46

    flabban 11 november 2008

    Jättegott. Använde grädde istället för creme fraiche. Jag antar att du har glömt saltet i receptet, eftersom fisk behöver ganska mycket för att smaka något. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben