Skagensill

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 30 minuter

En alldeles underbar sillinläggning.

Ingredienser

  • 5 insaltade sillfileér
  • Ättikslag
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 lök
  • 10 kryddpeppar
  • 1 lagerblad
  • Sås
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 1 tsk honung
  • 10-15 cm mycket finhackad purjolök
  • 1 tärnat syrligt äpple med skal
  • ½ dl klippt dill
  • 50 g röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Gör ättikslag och låt sillen ligga i den till nästa dag.
    2. Rör ihop ingredienserna och skär sillen i lagom stora bitar och lägg i såsen.
    3. Servering: Garnera runt om med 2 hårdkokta ägg som är hackade eller skurna i klyftor. Toppa med dillkvistar.

    Kommentarer (1)

    Svenucio 18 december 2012

    Vad är ättikssprit, ibland är receptet med 12%-ig ibland med 24%-ig, hur skall man veta om det är det ena eller andra? Jag har idag använt 24% ättikssprit och hoppas det blir bra, jag har nämligen gjort dubbel sats , skall räcka till 14 personer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben