Skagensmörgåstårta

Serverar: 8 portioner

Gör succé med smörgåstårta

Ingredienser

  • Bottnar
  • 6 landgångsbröd
  • Fyllning
  • 150 g skalade räkor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl tärnad lättsaltad gurka
  • 1/2 avokado i tärningar
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill och krasse
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g löjrom
  • 2 limefrukter
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna och äggen till fyllningen. Blanda med gurka, avokado, gräslök och dill. Rör samman crème fraiche och kesella och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Kantskär bröden och lägg två bredvid varandra. Bred hälften av fyllningen över. Täck med två bröd. Lägg på resten av fyllningen och täck med de återstående två bröden. Låt gärna stå i kylen under lätt press ett par timmar.
    3. Vispa grädden till garneringen och blanda med crème fraiche och majonnäs. Bred den över och runt tårtan. Täck ovansidan med löjrom. Tryck fast lite grönt runt om. Skär limen i tunna skivor och fäst runt kanterna. Låt gärna rundningen gå upp över kanten. Lägg på räkorna. Garnera med lime och dill.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben