Skaldjurmousse

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Passar bra som förrätt och är riktigt, riktigt gott.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 75 g skalade hackade räkor
  • 75 g hackade kräftstjärtar
  • 1 msk dill
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 msk stenbitsrom
  • 1 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i kallt vatten 2. Vispa grädden. Blanda alla ingredienserna utom gelatinet i en bunke. Smaka av. 3. Smält gelatinet i 1 msk vatten i en gryta på svag värme. 4. Låt gelatinet svalna en stund och häll sedan under en snabb omrörning ner det i smeten. 5. Häll moussen i en form och ställ in i kyl så att den stelnar. 6. Finstrimmla isbergsallad och lägg den i vatten tillsammans med blandsalladen. 7. Lägg salladen som en bädd på tallriken. Forma moussen till ett litet ägg med en matsked som du doppat i varmt vatten och lägg det på salladsbädden. 8. Garnera med en klick creme fraiche, citron, dill, gurka och tomat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben