Skaldjursalsa

Serverar: 4 portioner

Smördegspastejer med skaldjursalsa.

Ingredienser

  • 4 frysta smördegspastejer
  • 200 g färska räkor med skal eller 75 g rensade räkor
  • 1 burk salladskrabba eller 200 g crabsticks
  • 1 mogen avokado
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 msk finhackad röd paprika
  • Dressing
  • 3 msk jungfuolja
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk finhackad spansk pepparfrukt
  • Instruktioner

    1. Grädda smördegspastejerna enligt anvisning på förpackningen. Det kan vara bra att grädda dubbelt så många som behövs för några kan bli sneda eller vägra att pösa upp.
    2. Skala räkorna och spara dem så hela som möjligt.
    3. Blanda räkor, salladskrabba, avocado i pyttesmå tärningar, gräslök och paprika.
    4. Rör inte, utan vänd lätt ihop ingredienserna med två gafflar.
    5. Rör samman dressingen av olja, lime, salt och chili.
    6. Häll över salladen och vänd så att ingredienserna binds ihop.
    7. Skeda den kalla salsan i ljumma smördegspastejer.
    8. Garnera med en hel räka och några gräslökstrån.
    9. Sätt pastejerna på salladsblad på tallrikar och servera.
    10. Om del blir salsa över kan det läggas på tallriken.
    11. Njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben