Skaldjursås

Serverar: 4 portioner

Såsigt

Ingredienser

  • 100 gr kokta skalade räkor
  • 100 gr kokta skalade kräftstjärtar
  • 50 gr musslor kokta och utan skal
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ msk hummerfond på flaska
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1-2 msk chilisås
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad mejram
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop vatten, fond och mjöl i en kastrull. Låt det koka ca 5 minuter. Rör ner crème fraiche, citronsaft och smaka av med chilisås och salt. Rör ner skaldjur och mejram strax före serveringen.
    2. Servera såsen till kokt fisk eller pasta. Passar också som gratängsås till fiskgratäng.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben