Skaldjurschili

Serverar: 4 portioner

305 kalorier per portion

Ingredienser

  • 200 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • ½ tsk chiliflingor eller chilipulver
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 300 g tinade blandade skaldjur
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g riven ost med låg fetthalt, max 17%
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Hacka löken och fräs den i oljan i en låg vid kastrull på svag värme 3-4 minuter. Tillsätt chilin. Häll i tomaterna och låt dem koka ett par minuter. Salta och peppra. Blanda i skaldjuren och låt dem blir varma men inte koka.
    3. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Strö över persilja och blanda försiktigt om.
    4. Fördela rätten i fyra varma portionsskålar och strö över osten. Servera genast.

    Kommentarer (1)

    Missan91 2 november 2010

    Utsökt sås! Härligt tomatig och frisk. Jag tror jag la i för lite kryddor, så den blev en aning vattnig. Men annars otroligt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben