Skaldjurskorv

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna blir lite dyr men smaken blir ju därefter i både smak och kvalité.

Ingredienser

  • 8 stora hummrar á 450 g
  • 3 stora pilgrimsmusslor
  • 150 g oskalade färska räkor
  • 130 g färsk lax
  • 150 g oskalade kräftor
  • 175 g röd stenbitsrom
  • Grädde
  • Skagenkrydda
  • Pepparmix
  • Korvskinn
  • 1 kokt potatis för att rengöra köttkvarnen
  • Instruktioner

    1. Skala allt som ska skalas. Kör ner det i köttkvarnen och blanda väl med kryddorna, grädden och stenbitsromen.
    2. Låt smeten vila ca 30 minuter och späd vid behov med mer grädde.
    3. Trä korvskinnet på ett korvhorn och fyll smeten med eller så kan du ha en spritspåse och fylla skinnet med.
    4. Lägg korvarna i en kastrull med kallt vatten och sätt på medelstark värme och låt puttra i 30 minuter och stäng av plattan och låt sedan korvarna svalna i kokevattnet.
    5. Ätes med fördel med potatismos, pressad potatis, risotto eller ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben