Denna blir lite dyr men smaken blir ju därefter i både smak och kvalité.
Ingredienser
8 stora hummrar á 450 g
3 stora pilgrimsmusslor
150 g oskalade färska räkor
130 g färsk lax
150 g oskalade kräftor
175 g röd stenbitsrom
Grädde
Skagenkrydda
Pepparmix
Korvskinn
1 kokt potatis för att rengöra köttkvarnen
Instruktioner
- Skala allt som ska skalas. Kör ner det i köttkvarnen och blanda väl med kryddorna, grädden och stenbitsromen.
- Låt smeten vila ca 30 minuter och späd vid behov med mer grädde.
- Trä korvskinnet på ett korvhorn och fyll smeten med eller så kan du ha en spritspåse och fylla skinnet med.
- Lägg korvarna i en kastrull med kallt vatten och sätt på medelstark värme och låt puttra i 30 minuter och stäng av plattan och låt sedan korvarna svalna i kokevattnet.
- Ätes med fördel med potatismos, pressad potatis, risotto eller ris.
Kommentarer (0)