Skarpskyttar

Serverar: 8 portioner

Sommargott med jordgubbar och grädde

Ingredienser

  • 1 färsk rektangulär smördeg
  • Fyllning
  • ca 2 dl vispgrädde
  • Färska jordgubbar eller annan frukt
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Gör strutar av bakplåtspapper. Klipp ut några cirklar, ca 28 cm i diameter, vik dem dubbla, forma till strutar och fäst med ett gem. Du behöver inte göra så många eftersom samma strut kan användas till gräddning i flera omgångar. Forma lite aluminiumfolie att sticka in i varje strut för att ge stadga. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rulla ut smördegen och sporra upp den i smala remsor på längden, ca 2 cm breda. Pensla med lätt uppvispat ägg.
    3. Vira smördegsremsorna runt strutarna från spetsen och uppåt, med ca 2 mm överlappning. Den penslade sidan ska vara utåt.
    4. Strö lite socker över de färdiga strutarna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen 10-12 minuter.
    5. Lossa försiktigt degstrutarna från papperet när de svalnat.
    6. Fyll strutarna med vispad grädde och bär eller frukt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben