Sommargott med jordgubbar och grädde
Ingredienser
1 färsk rektangulär smördeg
Fyllning
ca 2 dl vispgrädde
Färska jordgubbar eller annan frukt
Pensling och garnering
1 ägg
Strösocker
Instruktioner
- Gör strutar av bakplåtspapper. Klipp ut några cirklar, ca 28 cm i diameter, vik dem dubbla,
forma till strutar och fäst med ett gem.
Du behöver inte göra så många eftersom samma
strut kan användas till gräddning i flera omgångar.
Forma lite aluminiumfolie att sticka in i varje strut
för att ge stadga. Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut smördegen och sporra upp den i smala remsor på längden, ca 2 cm breda. Pensla med lätt uppvispat ägg.
- Vira smördegsremsorna runt strutarna från spetsen och uppåt, med ca 2 mm överlappning.
Den penslade sidan ska vara utåt.
- Strö lite socker över de färdiga strutarna och lägg
dem på en bakpappersklädd plåt.
Grädda dem mitt i ugnen 10-12 minuter.
- Lossa försiktigt degstrutarna från papperet när
de svalnat.
- Fyll strutarna med vispad grädde och bär eller frukt.
Kommentarer (0)