Skelettbullar

Serverar: 30 portioner

Halloween - Varför inte passa på att bjuda vänner och bekanta på en ruskigt trevlig fest?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 msk Dansukker Brödsirap
  • 2 dl havrekli
  • 2 rivna vitlöksklyftor, kan uteslutas
  • 9-10 dl manitoba cream eller vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • Mjöl till bakbordet
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i skålen till matberedaren. Häll på mjölken och lös jästen i denna. Tillsätt vattnet, sirapen, havrekliet och vitlöken. Arbeta in mjölet och kör på låg hastighet i 5 minuter. Tillsätt saltet och kör på högsta hastighet i 10 minuter.
    2. Låt jäsa i 2 timmar.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma varje bit till en rektangulär platta cirka 15 x 30 cm. Skär remsor av degen som läggs på bakplåtspappersklädd plåt. Dra ut ändarna åt sidorna så att det ser ut som ben.
    4. Låt jäsa i 1 timme.
    5. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

    Kommentarer (2)

    jayamila 31 oktober 2013

    jag ska göra dessa men jag funderar på att göra om dem lite till ett matigare alternativ dvs. jag kavlar ut degen tunt skär ben samt lägger lite fyllning i mitten av tex ost(kanske en krämig variant), tomatsås och skinka och lägger på en ny ben degbit( gärna större än den första så att den täcker och går ner lite över sidorna och nyper ihop så att det blir som en smal ben-formad pirog. tanken är att det ska se ut som ett ben med härligt blodig märg i mitten när man äter

    jayamila 31 oktober 2013

    skinkan ska typ vara av pizza(tjockare strimlad skinka)fast nästan mosad blandat med tomatpure/sås och fin riven ost så blir det som en tjockfärs och när osten smälter blir det som en rödrosa smet som rinner ut när man biter i benet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben