Skepparströmming

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god rätt att servera med dillkokt nypotatis.Smakar bra en varm sommardag. Kan serveras varm eller kall på buffebord.

Ingredienser

  • 6 hg rensad sill (strömming)
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 3 msk finklippt dill
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk margarin
  • Instruktioner

    Gnid in fiskfileerna i saltet och rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg i en smord eldfast form. Blanda samman en sås av senap, vinäger, dill och grädde och häll över fisken. Låt stå och dra 10 minuter. Fördela ströbröd och margarin ovanpå. Ugn:225 gr. c:a 10 minuter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben