Skinkgryta á la Stroganoff

Serverar: 4-5 portioner

Smaka hur gott som helst. Hade i lite gurkaspad mot slutet och det blev en fyllig och god smak.

Ingredienser

  • 600-700 g färsk skinkstek, bog, karré
  • Smör
  • Salt
  • Paprikapulver
  • 2-3 gula lökar
  • 3-4 msk tomatpuré
  • Ca 5 dl köttbuljong
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Smörfräs hackad lök och ta upp ur grytan/pannan. Bryn sedan strimlor av köttet fint och krydda. Tillsätt lök, tomatpuré och buljong. Låt puttra ca: 20 minuter.
    2. Rör i crème fraiche och gärna lite gurkspad mot slutet och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lindanemon 3 juli 2008

    Här tog alla om, och det är ett mycket bra betyg. Fast jag la in lite senap i såsen + en dutt sweet chilisås som jag hade kvar. Kommer helt klart att göras många gånger!!!

    himlen84 3 december 2008

    det var supergott! verkligen.. 5 stjärnor plus. :) mums!!

    eva_jonte 5 oktober 2010

    Så lätt och så gott!!! La till lite kalvfond för mer smak och stekta färska champinjoner.

    EmelieEmEk 5 april 2011

    Supergod och bra variation på en vanlig stroganoff. Både billigt och exceptionellt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben