Skinkjansson

Serverar: 4 portioner

En variant på Jansson som kanske faller de mindre barnen på läppen...och kanske också de större barnen...

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 250 g julskinka
  • ½ purjolök
  • 2 dl Norrmejerier mellangrädde
  • 2 dl riven Norrglimt eller annan ost du tycker om
  • Salt
  • Vitpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skär potatisen i tärningar. Tärna skinkan, strimla purjolöken.
    3. Varva potatis, skinka och purjolök i smorda ugnsfasta portionsformar.
    4. Koka upp grädden i en kastrull. Peppra. Häll grädden över skink- och potatisblandningen. Strö över osten.
    5. Gratinera ca 35 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben