Skinkschnitzelrullader

Serverar: 4 portioner

Ruladerna är fyllda med ugnsrostad paprika och kryddig färskost, en god, nyttig och omtyckt rätt.

Ingredienser

  • 2 salladslökar
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 dl philadelphiaost, lätt
  • ½ dl ugnsrostad paprika
  • 2 msk ströbröd
  • 4 skinkschnitzlar à ca 175 g
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Rostad och skalad paprika finns på burk i välsorterade livsmedelsaffärer, men det går också bra att rosta och skala själv. Grilla en stor paprika under ugnens grill på 200 grader ca tio minuter tills blåsor bildas på skalet. Ta ut paprikan ur ugnen, lägg den i en plastpåse eller en skål täckt med plastfolie och låt den svalna tills den går att hantera. Skala paprikan och skär bort kärnhuset. Strimla eller hacka fruktköttet fint.
    2. Finhacka salladslöken, lägg salladslök, paprikapulver, timjan, färskost, paprika och ströbröd i en skål och blanda väl.
    3. Lägg fläskschnitzlarna på en plan arbetsyta. Portionera upp färskostblandningen på ena änden och rulla ihop till fasta rullader. Krydda alla rulladerna runtom med salt och peppar.
    4. Hetta upp olja och margarin i en teflonstekpanna över medelvärme. Lägg i rulladerna, bryn dem runtom och stek 15-20 minuter tills de är gyllene och genomstekta, vänd var fjärde minut.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben