Skinkstek med yoghurt- och mango Chutneysås

Serverar: 4 portioner

En god stek med mango Chutney och yoghurtsås.

Ingredienser

  • Ca 1 kg skinkstek
  • Jamaican Jerkkrydda
  • Olivolja
  • Mineralsalt
  • Blomkålsbuketter
  • Potatis
  • Till grillsåsen
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3-4 msk mango Chutney
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Skal från 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 º. Skär snitt i steken som ett rutmönster. Gnid in den med oliivolja, Jerkkryddor och salt. Stick in en termometer i den tjockaste delen av köttet. Lägg köttet på galler i en långpanna. Låt steka i ugnen tills innertemperaturen visar ca 80 º. Täck steken med folie mot sluten om den börjar bli för mörk. Ta ut steken och låt vila en stund under folie nnan du skär den i skivor.
    2. Blanda ingredienserna till såsen ordentligt och låt vila i kylen några timmart innan du serverar den. Servera steken med kokt färskpotatis, kokt blomkål och grillsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 12 oktober 2008

    Supergott med kall sås (vi gör en liknande variant till kyckling ibland) till lite tjockare skivor skinkstek! Den där Jerk-kryddan vet jag inte vad det är så jag kryddade med salt, vitpeppar och timjan. Potatis, blomkål och morötter till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben