Skivgurka

Vem vill tänka på hösten? Men här kommer i alla fall mitt bästa recept på skivgurka.

Ingredienser

  • 1 kg små västeråsgurkor
  • Lag
  • 3 dl ättikssprit
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 dl salt
  • 3 msk gula senapsfrön
  • Att ha i burkarna
  • 4-6 dillkronor beroende på storlek
  • Några cm färsk pepparrot i mindre bitar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen och låt svalna. Borsta och skölj gurkorna noga innan de skäres i skivor. Lägg skivorna i väl rengjorda glasburkar. Varva med dillkronor och pepparrot. Häll över lagen.
    2. Jag brukar ta 2 glasburkar som rymmer 1/2 kg var.
    3. Obs! Saltet måste vara vanligt salt, inget annat duger till inläggningar.

    Kommentarer (1)

    kilu 12 augusti 2012

    Enkelt och gott. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben