Skogsbärscheesecake

Serverar: 1 portioner

En klassisk cheesecake som fått smak av vit choklad och färska sommarbär

Ingredienser

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör
  • Fyllning
  • 600 g Philadelphiaost
  • 2½ dl kesella 10%
  • 1 dl socker
  • 1 dl maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 2 dl färska blandade bär eller frysta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Krossa kexen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel eller dylikt. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
    3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, men även en bit upp på kanten i formen.
    4. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den sedan svalna.
    5. Vispa Philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Rör ner socker, maizena och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
    6. Bryt den vita chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner den varma chokladen i smeten. Varva smet och bär över kexbotten, avsluta med lite bär på toppen.
    7. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie när den blivit gyllene (om det är lång gräddning tid kvar) så att den inte blir för mörk. Var försiktigt så att folien inte fastnar i kakan.
    8. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben