Skolbröd

Serverar: 16 portioner

Gott alternativ till bullar, särskilt om man gillar vanilj och kokos...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör el margarin
  • 3 ½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk kardemumma
  • Ca 10 dl vetemjöl
  • Marsankräm
  • 2 ½ dl mjölk
  • 4 msk snabbmarsanpulver el. 2 msk kokmarsanpulver
  • 2 msk socker
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker + mycket lite vatten
  • Kokosflingor i djup tallrik
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunke. Smält smöret, blanda med mjölken och ljumma till 37ºC. Blanda i socker, kardemumma och mjöl. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 40 min i bunken.
    2. Dela degen i 16 delar. Forma bullarna till avlånga plattor. Låt jäsa övertäckta i 20 min. Sätt ugnen på 225ºC. Tryck en fördjupning i de färdigjästa bullarna och fyll med marsankrämen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna. Blanda till glasyren genom att blanda lite vatten i florsockret. Bred glasyren runt fyllningen och doppa i kokos. Njut dem gärna ljumna. Kan frysas in oglaserade och glaseras efter upptining.

    Kommentarer (1)

    Lajtis 28 september 2010

    Väldigt goda och lätta att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben