Gott alternativ till bullar, särskilt om man gillar vanilj och kokos...
Ingredienser
50 g jäst
100 g smör el margarin
3 ½ dl mjölk
1 dl socker
½ tsk kardemumma
Ca 10 dl vetemjöl
Marsankräm
2 ½ dl mjölk
4 msk snabbmarsanpulver el. 2 msk kokmarsanpulver
2 msk socker
Glasyr
2 dl florsocker + mycket lite vatten
Kokosflingor i djup tallrik
Instruktioner
- Smula jästen i degbunke. Smält smöret, blanda med mjölken och ljumma till 37ºC. Blanda i socker, kardemumma och mjöl. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 40 min i bunken.
- Dela degen i 16 delar. Forma bullarna till avlånga plattor. Låt jäsa övertäckta i 20 min. Sätt ugnen på 225ºC.
Tryck en fördjupning i de färdigjästa bullarna och fyll med marsankrämen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna.
Blanda till glasyren genom att blanda lite vatten i florsockret. Bred glasyren runt fyllningen och doppa i kokos. Njut dem gärna ljumna.
Kan frysas in oglaserade och glaseras efter upptining.
Kommentarer (1)
Väldigt goda och lätta att göra.