Skolebröd

Tid: 1 timme

Något Farmor alltid bakar.

Ingredienser

  • 50g Jäst
  • 4dl Mjölk
  • 100g Margarin
  • 1dl Socker
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 10dl Mjöl
  • Fyllning
  • Marsankräm
  • Glasyr
  • Florsocker
  • vatten
  • kokos
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och blanda i mjölken. Värm till ca 37 grader, fingervarmt. 2. Lös jästen i degspadet och blanda i resten av ingredienserna. Låt jäsa i ca 20 min. 3. Dela degen i 6-8 bitar, rulla, lägg på plåt och platta till något. Låt jäsa i 10-15 min. 4. Gör marsankräm, lägg 1 msk kräm på var bulle, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min på 225 grader. 5. Gör glasyren och dra några varv över bullen, strö sedan över kokos.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben