Skordalia

En grekisk sås för alla vitlöksälskare... Skordalia kan inte tänkas utan vitlök och den är oumbärlig som tillbehör till en mängd olika stekta eller friterade rätter som fisk, zucchini, aubergine och mycket annat. Man kan även servera skordalia som dipsås eller som garnityr till en soppa.

Ingredienser

  • 3 msk finhackad vitlök
  • 3-4 kokta medelstora potatisar, mosade eller 6 skivor kantskuret vitt bröd, blötlagda i 1 1/4 dl kallt vatten, urkramade
  • 2 1/2 dl olivolja
  • Ca 5 msk vitvinsvinäger(eller efter smak)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vitlök med mosad potatis eller bröd i mortel. Stöt och blanda till en lös pasta.
    2. Tillsätt växelvis olivolja och vinäger, lite i taget och rör kraftigt.
    3. Salta och peppra. Fortsätt att vispa tills såsen är tjock och krämig.
    4. Kalle' orexi (Det betyder exakt God aptit - eller helt enkelt smaklig måltid).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben