Skottägg

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Som en stor köttbulle med ett kokt ägg i. Serveras med potatismos och Germans tomatsås. (Tomatsåsen finns hos gummsen receptet Fisk Piccata, receptet blev aldrig godkänt för det blev en dubblett av gummsens. Samma sås till olika recept bara. ) Tar lite tid och det blir lite kladdigt att göra i ordning men hade riktigt kul under tiden. Ändrade lite efter smak tex lite mindre vitlök och tomatsås i biffen.

Ingredienser

  • Skottägg
  • 600 g blandfärs
  • 1 st lök fräst i olja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 3 msk potatismjöl
  • 6 mellankokta ägg
  • Peppar
  • Skorpmjöl
  • 800 g krossade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • saften från ½ lime
  • 2 msk Germans kryddröra bestående av hackad färsk koriander, hackad färsk chili och pressad vitlök i lite olivolja
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärssmeten och låt den stå ½ timme i kylen.
    2. Koka 6 ägg (mellankokta 5-6min) och skala dem.
    3. Forma 6 stora äggformade bullar av färsen och göm ett kokt ägg i mitten av varje. Dubbelpanera därefter färsbullarna. (Dvs rulla dem först i vanligt mjöl, därefter i uppvispat ägg med salt och peppar i och till sist i skorpmjöl.)
    4. Fräs dem i olja i en stekpanna tills de har fått fin färg runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och in i ugnen i 15 min i 180 grader.

    Kommentarer (2)

    maria_wijk 22 oktober 2009

    Roligt att hitta ett av Germans recept, dessa är faktiskt inte alls tokiga.

    ChocolatePudding 27 oktober 2009

    Tycker om de flesta av Germans recept. =) Han har lite annorlunda men ändå husmans kost!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben